BLUETANN ADAGIO

Tanín pre zlepšenie štruktúry a senzorickej harmónie vín

Technické vlastnosti

BLUETANN ADAGIO je špeciálny enologický tanín, ktorý zlepšuje štruktúru, rovnováhu a stabilitu vína. Vďaka svojmu zloženiu pomáha zaobliť triesloviny, dodáva vínu plnosť a zároveň zvyšuje jeho stabilitu voči oxidácii. Je ideálny na doladenie senzorického profilu červených a niektorých bielych a ružových vín, kde zvyšuje eleganciu a jemnosť.

Výhody produktu

  • Zjemňuje a zaobľuje trieslovinový profil vína.
  • Zlepšuje štruktúru a objem na podnebí.
  • Prispieva k stabilite farby a znižuje oxidačný potenciál.
  • Zvyšuje celkovú senzorickú komplexnosť a eleganciu.
  • Vhodný pre červené, ružové aj niektoré biele vína.

Použitie a dávkovanie

Dávkovanie:

  • 2–20 g/hl podľa typu vína a požadovaného účinku.

Rozpustiť v malom množstve vína alebo vody, následne aplikovať do celkovej masy a dobre premiešať. Pred aplikáciou odporúčame senzorickú skúšku na malom objeme.

Zloženie

Zmes tanínov rastlinného pôvodu (vrátane dubových a hroznových tanínov), ktoré sú vybrané pre ich jemnosť, stabilizačné a antioxidačné účinky.

Účinky zložiek

  • Dubové taníny: štruktúra, stabilita a jemnosť.
  • Hroznové taníny: stabilizácia farby a ochrana arómy.
  • Rastlinné polyfenoly: antioxidačná ochrana a senzorická rovnováha.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz
Kvalitnyeshop Logo

Tento eshop vznikol na základe spolupráce s Kvalitnyeshop.sk.